2013-12-11 16:48:03• hírek • Szatmár.ro

A Johann Ettinger Líceum karácsonyi előadást szervez

„A kultúrák fénye" címmel december 13-án karácsonyi előadást rendez a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum.

Az előadás délután 17 órától veszi kezdetét a Filharmónia koncerttermében. Az Ettinger Líceum tanulói egy színes, sokoldalú programmal várják az érdeklődőket. Karácsonyi verseket, színdarabokat, karácsonyi énekeket és német néptáncokat fognak előadni. Az est folyamán a német líceum tanulói mellett fellépnek a Nyíregyházi Zelk Zoltán Kéttannyelvű Tanintézmény és a Hatvani Széchenyi István Katolikus Szakközépiskola tanítványai is.

A Karácsonyi Bazárt az előkészítő osztályok tanulói nyitják meg énekükkel. Ők gyújtják meg a gyertyákat az adventi koszorún, majd a líceum kórusa és furulyacsoportja karácsonyi énekeket és modern feldolgozásokat ad elő. Az ötödikesek árnyjátékát követően a felső tagozatosok egy angol nyelvű színdarabot mutatnak be melynek szövegét saját maguk írták egy Európai Uniós projekt keretében. A projekt témája: A sokszínűség gazdagít.

A magyarországi vendégtanulók egy meglepetés produkcióval készülnek. A tanári kórus, mint minden évben, az idén is karácsonyi énekeket fog előadni több nyelven. Ebben az évben a Kálvária templom német közösségének a kórusa is fellép a tanári kórussal közösen. A Johann Ettinger Líceum, a Szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági Szervezet és a Szatmári Német Demokrata Fórum tánccsoportjai közös táncukkal szórakoztatják a közönséget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: